Over Ons

 

Wij zijn Julia Wouters en Nicolette van Duuren, oprichters van Vrouwen in de Politiek.

Wat ons samenbracht was onze ambitie om nu eindelijk eens echt werk te maken van meer vrouwen in de politiek. Het percentage vrouwen in de politiek blijft al jaren steken op zo’n 30%. Dus de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe generatie vrouwen die de politiek in wil. Vrouwen die nu nog niet in beeld zijn van de politieke partijen omdat zij waarschijnlijk zelf nog niet weet dat ze de politiek in wil. Maar anderen zien het haar doen. Daarom roepen wij jou op om die vrouw waarvan jij vindt dat zij de politiek in zou moeten bij ons aan te melden. En wij gaan met haar aan de slag.

 

De Uitdaging

Vrouwen voelen zich minder aangetrokken tot een rol in de politiek. Dit komt hoofdzakelijk doordat zij zich niet herkent in de stijl van veel zittende politici en daarom denkt ongeschikt te zijn. Maar hierin verschilt zij niet van de meeste mensen: men wil geen politicus zien, maar een echt mens. Dit resulteert nu wel in het feit dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de politiek en de stem van de vrouw onvoldoende wordt gehoord in beleidsbeslissingen. En dat terwijl onderzoek keer op keer aantoont dat gendergelijkheid en diversiteit een fundamentele positieve invloed heeft op de ontwikkeling van economieën en samenlevingen. Aan ons de uitdaging om ook de mooie en betekenisvolle kant van de politiek te laten zien.

 

Hoe Wij Onze Rol Zien

We motiveren vrouwen om de mogelijkheid van een rol in de politiek te onderzoeken. Dit doen we persoon specifiek o.a. door te sparren, coaching tijdens dit traject, het organiseren van bijeenkomsten met (vrouwelijke) politici denk aan kennissessies, meet & greets, stage lopen, etc. Maar ook bieden we relevante trainingen, workshops en netwerkbijeenkomsten. Alles is erop gericht om haar zo goed mogelijk voor te bereiden op die rol in de politiek. En dankzij onze partners die Vrouwen in de Politiek financieel ondersteunen kunnen we haar dit kosteloos aanbieden.