Onze Inspiratie

Vrouwen in de Politiek heeft slechts één missie: talentvolle vrouwen enthousiasmeren voor een rol in de politiek. Wij willen de vrouwelijke talentenpool die ons land te bieden heeft zichtbaar maken voor de politiek.

Onze inspiratie om met Vrouwen in de Politiek te starten, halen we uit de campagne die in Amerika heeft plaatsgevonden. Ook in Amerika bleef het percentage vrouwen in de politiek ver achter en was er behoefte aan ‘nieuw bloed’ in de politiek. Zo’n 4 jaar geleden hebben zij de campagne ‘Invite Her To Run’ gelanceerd. Deze campagne is zeer succesvol geweest en heeft veel nieuwe vrouwelijke politieke talenten opgeleverd. De meest spraakmakende is Alexandria Ocasio-Cortes, beter bekend als AOC.

Bekijk onderstaande filmpje waarin AOC vertelt waarom zij de politiek is ingegaan en hoe zij naar haar rol in de politiek kijkt. Deze aanpak in Amerika en het verhaal van AOC hebben ons geïnspireerd om dit in Nederland op vergelijkbare wijze aan te pakken.

Inspiratie

online Politiek Café

online Politiek Café

Kom naar het online Politiek Café op woensdagavond 11 mei en laat je inspireren door de persoonlijke verhalen van 4 politica.

Mijn Naam is Peter

Mijn Naam is Peter

Wist je dat er in Nederland meer CEO’s zijn die Peter heten dan CEO’s die vrouw zijn?

Partners

Talent Naar De Top
ABN Amro
brandsinc.